Aldaba inverteix en l'adquisició d'equipament tecnològic d'avantguarda i impulsa programes de competències digitals per tal de permetre que persones vulnerables i en risc d'exclusió social puguin formar part de la societat digital en igualtat de condicions
En el seu afany per promocionar la igualtat d'oportunitats a través de la tecnologia, Fundació Aldaba continua treballant en el seu projecte "Aldaba Digital: Transformant-nos i empoderant persones", gràcies als Fons Europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal equipar les persones vulnerables amb les eines tecnològiques necessàries i capacitar-les en el seu ús perquè puguin participar plenament a la societat digital.
El difícil accés a la tecnologia i la manca d'habilitats digitals han esdevingut barreres significatives per a moltes persones, especialment per als grups més vulnerables, com les persones grans, persones amb discapacitat i joves en situació de risc o desprotecció. Fundació Aldaba treballa activament per abordar aquesta qüestió urgent i contribuir així a pal·liar la disparitat digital i, en conseqüència, a promoure la igualtat d'oportunitats.
Facilitant l'accés tecnològic amb equipament En el seu esforç incansable per millorar l'accessibilitat tecnològica, Fundació Aldaba ha adquirit dispositius innovadors, com ara tablets, ordinadors All in One i pissarres digitals. Aquests equips no només representen un avenç tecnològic, sinó que també donen suport de manera directa i efectiva a les persones usuàries en proporcionar-los un accés immediat a una àmplia varietat d'eines informàtiques, aplicacions i recursos interactius i multimèdia.
Les pissarres digitals, gràcies a la mida, faciliten una visualització òptima dels continguts, millorant significativament l'experiència d'usuari. A més, amb les pantalles tàctils, s'elimina la necessitat d'un ratolí o un teclat, cosa que simplifica l'accés a l'ordinador a persones amb dificultats motores, visuals, etc. Fins i tot s'hi han incorporat destructores de paper per garantir la protecció de dades i el compliment normatiu.
Les tablets adquirides tenen un doble propòsit: per una banda, es destinen a la gent gran, ajudant a apropar la tecnologia i reduir la bretxa digital en aquest grup. Aquests dispositius ofereixen més usabilitat i s'ajusten a les necessitats d'aquelles persones amb problemes de visió, audició o mobilitat, fomentant així la seva autonomia. D'altra banda, les tauletes seran utilitzades per nens, nenes i adolescents, per proporcionar oportunitats educatives i d'entreteniment adaptades a les vostres necessitats.
A més, com a part d'aquesta iniciativa, s'han comprat dispositius per als equips educatius i de treball social, cosa que els permet actualitzar dades de manera instantània, agilitzant així la prestació de serveis i millorant l'eficiència a la feina. Paral·lelament, s'ha millorat i actualitzat l'equipament dels equips professionals, fet que ha contribuït significativament a augmentar-ne l'eficiència laboral i optimitzar la gestió del temps.
La Directora General de la Fundació Aldaba, Auxi Reula, assenyala que "La tecnologia és una eina poderosa que pot obrir portes i crear oportunitats. Tot i això, la bretxa digital ha deixat moltes persones enrere. Amb el suport dels Fons Europeus, estem compromesos a canviar aquesta realitat i garantir que cap persona amb qui la nostra entitat treballa i té sota la seva responsabilitat es quedi enrere a la societat digital".
En un món cada cop més digitalitzat, la bretxa digital és un desafiament que no es pot ignorar, per això Fundació Aldaba segueix fent passos importants per promocionar la igualtat d'oportunitats a través de la tecnologia. El treball en xarxa juntament amb la inversió en equipaments i els tallers d'alfabetització digital permet que més persones puguin participar plenament a l'economia i la vida quotidiana. Així, Fundació Aldaba continua liderant el camí cap a un futur més inclusiu i digital per a tots i totes.