X

Uso de cookies:Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecer contenidos y publicidad de interés. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies

Enviar nota de prensa

Síguenos en:

Twitter NotasDePrensa Facebook NotasDePrensa RSS NotasDePrensa
NotasDePrensa

El medio n° 1 de notas de prensa en España

Catalunya preveu una verema semblant a la de l'anterior temporada

Catalunya ha començat la verema en diverses zones geogràfiques del seu territori

Publicado en el en Cataluña, Industria Alimentaria por

Kit de Medios

Nota de Prensa
descargar pdf descargar doc

Compartir

Catalunya ha començat la verema en diverses zones geogràfiques del seu territori. Els primers raïms es van veremar el passat 8 d’agost a la DO Costers del Segre i a l’àrea vitícola del Penedès apta per a DO Penedès, DO Catalunya i DO Cava. En concret, les varietats que s’estan veremant en aquestes zones són les primerenques chardonnay i pinot noir, per a l’elaboració de vins base d’escumosos; com també algun moscatell de gra menut.  

Les varietats per a elaborar vins tranquils i, a la resta de regions vitícoles, està previst que comencin a collir dins de la segona quinzena d’aquest mes d’agost. En general, però, no es preveu un avançament de la verema respecte l’any passat.  

Pel que fa al ritme de maduració, s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui collir en el seu grau òptim de maduresa.  

En el cas de les varietats més tardanes, dependrà de la climatologia dels propers dies per poder valorar la seva maduració perquè no totes tenen igual grau de resistència a la sequera. En les varietats que aguanten més la sequera està previst que la polpa maduri al mateix ritme que la pell i que hi hagi una bona concentració d’aromes i color.  

El raïm es manté, en general, en bon estat sanitari malgrat que algunes zones s’han vist afectades per les calamarsades o el míldiu. Les condicions d’humitat – precipitacions – i temperatura poden influir en l’equilibri d’àcids i sucres, en la maduresa química, però es creu que la qualitat serà molt bona.  

Segons les primeres estimacions de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) es preveu una collita similar a la de l’any passat en el conjunt de Catalunya. Falta veure com evoluciona la maduresa física (augment de pes del raïm) encara que el nombre de raïms per cep en alguns casos és lleugerament superior a la mitjana.  

El contingut d'aquest comunicat ha estat publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Datos de contacto

Si deseas solicitar mas información sobre esta nota de prensa puedes hacerlo en el siguiente enlace:

Más Información
Notas de Prensa Relacionadas