La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ i de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, impulsa la participació de 16 empreses i centres tecnològics catalans a la segona edició de l’IoT Solutions World Congress, que se celebrarà a Barcelona del 25 al 27 d’octubre a la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat
Els centres i empreses catalanes ubicades a l’estand de la Generalitat per presentar els seus productes i serveis al congrés són Accent Labs, Ackstorm, Agrifood, Altek Engi, Atlantis IT, Bismart, CIGO! By Sparsyty, Cit UPC, CTTC, Datumize, Eurecat, i2Cat, Ilimit, Sensing & Control, Tecsidel i Vintegris.
A més, la Generalitat ha editat un catàleg que recull totes les empreses catalanes del sector de l’IoT a Catalunya: http://accio.gencat.cat/cataleg-empreses-iot Es preveu que més de 4.500 professionals i 120 ponents es reuneixin al congrés, que a través de conferències, networking, tallers, exhibicions i demostracions posarà l’accent en com l’IoT pot impactar a la indústria. És la segona vegada que se celebra aquest esdeveniment, que reunirà empreses líders a nivell mundial com ABB, Accenture, Bosch, Dassault, Deloitte, GE, Intel, IBM, Microsoft, MIT, Red Hat, Schneider i Vodafone, entre d’altres.
Espai de reunions per cercar socis i clients El Brokerage Event, organitzat per ACCIÓ, acollirà més de 300 professionals que cerquen possibles socis o clients. A través de la plataforma http://www.iotsworldcongress.com/activities/brokerage-event/, els participants poden registrar-se, crear-se un perfil i indicar el tipus de soci que busquen. Microsoft, SAP, Kapersky, Schneider, Dell o Applus+ són algunes de les empreses que hi prendran part. Es calcula que durant els dies del congrés es duran a terme prop de 800 reunions entre tots els participants (empreses, centres tecnològics, universitats, clústers, etc.), que són de 32 països del món.
Jornada "5W1H al voltant del procés de digitalització català utilitzant solucions IoT" L'objectiu d’aquesta jornada, organitzada per la IoT Catalan Alliance el 26 d’octubre a les 10:00 (Conference Center CC1.1), és proporcionar una anàlisi del procés de digitalització que s'està duent a terme a Catalunya. Per fer-ho, reunirà els principals actors tecnològics, així com algunes de les empreses que estan aplicant solucions IoT, per oferir la seva visió sobre aquest canvi de paradigma global. La jornada serà inaugurada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu, i les empreses que hi participaran són Nexiona, Datalong16, Roomonitor i thethings.io. El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, clourà la sessió.
La IoT Catalan Alliance és una de les iniciatives de l'estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya per promoure el sector de la Internet of Things al nostre país. L'aliança està formada per un grup d'empreses i entitats catalanes que estan desenvolupant i implementant solucions tecnològiques al voltant de la IoT. Aquest grup ofereix un entorn idoni als principals actors d'aquesta indústria per definir un pla d'acció comú amb l'objectiu de promoure la IoT a Catalunya.
La indústria 4.0 a Catalunya L’IoT Solutions World Congress posa de manifest que la Internet de les coses té una forta aplicació industrial. És el cas de la indústria 4.0, considerada la quarta revolució industrial i que es basa en l’aplicació de les noves tecnologies a les fàbriques i als nous processos de producció.
A Catalunya, la Indústria 4.0 és un dels eixos del Pacte Nacional per la Indústria que la Generalitat està impulsant de forma concertada amb els agents econòmics i socials. L’aposta per la Indústria 4.0 té l’objectiu de situar Catalunya com una de les regions punteres del sud d’Europa, fent confluir el sector industrial i el sector de les TIC.
El 20% del PIB de Catalunya està generat per la indústria, un pes superior al de la mitjana de la Unió Europea. Es tracta d'una indústria amb un alt contingut innovador, amb components de disseny i enginyeria, i amb importants sinergies amb sectors de serveis. La interacció entre la indústria i les infraestructures tecnològiques punteres a Catalunya impulsen la innovació, la qualitat i la productivitat dels diversos productes i processos industrials.
A més, Barcelona, la capital mundial de la telefonia mòbil, compta amb un sector TIC molt potent, amb 13.000 empreses que facturen més de 14.000 milions d'euros i que genera 84.600 llocs de treball. Exemples d’empreses internacionals que trien Catalunya com a zona per expandir els seus negocis, des impressió 3D fins a sistemes intel·ligents de gestió de logística, o realitat augmentada, robòtica i computació en el núvol són HP, Cellnex, Vodafone, Alcatel-Lucent, Everis o Altran.
El contingut d'aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya