La delegació formada per una dotzena de sommeliers i periodistes d’Holanda ha finalitzat la seva estada a Catalunya amb una visió molt positiva del sector vitivinícola català.
Durant quatre dies, i en una missió inversa organitzada pels Departaments d’Agricultura i d’Empresa i Coneixement – a través de l’oficina d’ACCIÓ a Brussel•les-, els representats dels Països Baixos han pogut conèixer de primera mà les Denominacions d’Origen (DO) catalanes, el mètodes de producció i els cellers vitivinícoles catalans.
En aquest sentit, s’han fet presentacions de les 12 DO catalanes i s’han visitat cellers grans i petits, i cooperatives. Els sommeliers han pogut conèixer més de 70 referències de les diferents DO catalanes mitjançant tastos i maridatges.
A través d’aquesta iniciativa, els sommeliers i periodistes holandesos també han pogut visualitzar els diferents paisatges vinícoles catalans i com es verema a Catalunya. Per finalitzar la seva estada, ahir la xef Carme Ruscalleda, ambaixadora de "Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016", i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, van explicar a aquesta delegació el que suposa aquesta distinció europea i l’any temàtic promocional dedicat a la Gastronomia i l’Enoturisme.
El contingut d'aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya