La 27ena edició del Saló d’Ensenyament potencia l’FP dual i la formació integrada
Enguany la Generalitat ha potenciat la formació professional integrada i reforçat l’orientació i l’atenció individual. Com a novetat, s’ha dedicat un espai de demostracions de la formació professional industrial. Aquestes són algunes de les accions més destacades s’han a terme a l’espai d’Ensenyament, i que també són objectius destacats de la Llei de Formació i Qualificació Professional, aprovada el passat mes de juny.
L’orientació s’ha reforçat amb 81 orientadors que, de forma individual, han resolt els dubtes que puguin tenir els alumnes i les seves famílies, i que permet continuar amb la tasca orientadora que duen a terme els centres de secundària d’arreu de Catalunya. L’orientació educativa suposa la implicació del centre, és una responsabilitat compartida de tot l’equip docent, planificada i avaluada al llarg de tota l’etapa. Al marge dels 12 despatxos d’atenció individual, també es podrà consultar el web Estudiar a Catalunya (http://queestudiar.gencat.cat/ca/) amb l’actualització de tota l’oferta tant d’estudis com d’acreditació de competències i certificats professionals.
Nova oferta d’FP per al curs 2016-2017 Com a novetats de cara 2016-2017, es presenten quatre noves titulacions d’FP: Cicle formatiu de grau superior d’Electromedecina clínica. · Cicle formatiu de grau mitjà de Piragüisme, amb tres especialitats: tècnic esportiu en piragüisme d’aigües braves, d’aigües tranquil·les i de recreatiu guia d’aigües braves. · Cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de complements de cuir. · Cicle formatiu de grau superior de Modelisme i matriceria ceràmica. Graus universitaris 2016-2017 El Saló de l’Ensenyament també ha informat sobre l’oferta universitària. S'oferiran més de 480 graus, amb una creixent oferta de continguts en anglès, amb la nova oferta de graus de 3 anys (180 crèdits) que es podran estudiar a les universitats catalanes el curs 2016-2017. Per al curs 2016-2017, l’oferta de nous graus es cenyeix a quatre estudis de 180 crèdits. Es tracta de propostes singulars, que no existeixen i estan molt orientades a la internacionalització: · Creació i producció digital, impartit per la Universitat de Barcelona (UB). · Bioinformàtica, grau interuniversitari de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). · Global studies / Estudis globals, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). · Disseny i arts digitals, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Pel que fa a la resta d’estudis de grau, es manté l’oferta formada per 480 titulacions de 240 crèdits. Alt grau d’ocupabilitat i d’internacionalització Tant l’oferta de graus com de màsters universitaris afavoreix l’ocupabilitat dels titulats i, segons l’última enquesta de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari Catalunya (AQU), la taxa d’ocupació dels titulats universitaris és 15 punts percentuals superior a la de la població entre 25 i 54 anys. Podeu trobar més informació a http://queestudiar.gencat.cat/ca/.
El contingut d'aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat www.gencat.cat