Ferran Teixes, director de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell, ha publicat un llibre sobre els avantatges de la gamificació en la feina i la vida quotidiana
Darrerament se sent molt a parlar de gamificació, especialment aplicada a l’àmbit de l’empresa i dels recursos humans. L’aplicació de mecàniques de diferents jocs en entorns quotidians com la feina o els estudis afavoreix la motivació i la concentració, entre altres valors positius.
Però, com en qualsevol disciplina nova, hi ha molt desconeixement sobre el que significa realment la gamificació, com s’aplica, i especialment sobre tot el potencial que té en diferents àmbits. El llibre de Ferran Teixes vol ser precisament una introducció a la gamificació per a qualsevol persona que vulgui saber en què consisteix.
L’obra tracta la gamificació en dos blocs diferenciats, el primer n’explica els conceptes bàsics i les aplicacions tant al vessant professional com al personal, amb especial èmfasi en els fonaments psicològics d’un bon sistema de gamificació. Aquesta part també analitza la relació de la gamificació amb els jocs, n’estableix els elements principals, i planteja com definir un bon model de gamificació.
La segona part tracta de forma pràctica les aplicacions concretes de la gamificació en el món de l’empresa, de l’educació, de la salut, de la gestió pública, i fins i tot en la vida quotidiana. Per completar les explicacions, el llibre inclou entrevistes a persones que han aplicat de forma real la gamificació en diferents àmbits.
A més del seu paper com a autor de l’obra i com a gerent de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell, Ferran Teixes està fent estudis a la UOC sobre l’aplicació de la gamificació en les aules virtuals.