img

El projecte s'ha centrat en la modernització tecnològica i ha millorat l'eficiència en l'atenció i gestió, introduint eines digitals avançades i reforçant la seguretat de dades. Destaquen la creació d'espais virtuals, la implementació d'un pla de transformació digital integral, i el foment de competències digitals

El projecte s'ha centrat en la modernització tecnològica i ha millorat l'eficiència en l'atenció i gestió, introduint eines digitals avançades i reforçant la seguretat de dades. Destaquen la creació d'espais virtuals, la implementació d'un pla de transformació digital integral, i el foment de competències digitals.

Fundació Aldaba anuncia la finalització exitosa del seu ambiciós projecte "Aldaba Digital: Transformant-nos i empoderant persones". Aquest projecte, que ha marcat un fita en la història de l'organització, ha estat possible gràcies al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i compta amb el suport dels Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea, gestionats pel Ministeri d'Afers Socials i Agenda 2030.

El projecte "Aldaba Digital" ha aconseguit modernitzar i optimitzar les intervencions directes amb les persones ateses per la fundació, permetent una millora substancial en l'eficiència dels processos i en la capacitat d'adaptació a les necessitats futures, tant en l'atenció a les persones usuàries com en la gestió de la fundació. S'han implementat noves aplicacions i programes, adaptats específicament per millorar la gestió i atenció de persones, la qual cosa ha resultat en un servei més eficaç.

Inclusió social i tecnologia Un dels èxits més destacats del projecte ha estat la modernització dels serveis, que ha permès una integració més efectiva de persones i tecnologia. Això ha portat a una major eficiència en els processos i ha incrementat l'impacte en la població vulnerable, alineant-se perfectament amb els objectius i la missió de la fundació. A més, s'ha millorat significativament l'emmagatzematge i la seguretat de la informació, centralitzant alguns processos per una gestió més efectiva.

L'actualització dels equips tecnològics ha estat un altre aspecte crucial del projecte. S'ha aconseguit una notable millora en la dotació d'equips, tant pels utilitzats per professionals com pels dispositius destinats a reduir la bretxa digital amb les persones usuàries. Aquests avanços han estat possibles gràcies a la formació i el desenvolupament de les seves capacitats tecnològiques i digitals.

Línies de treball El projecte s'ha desenvolupat en diverses línies estratègiques de treball:

Creació d'espais virtuals per a nens, nenes i adolescents en situació de desprotecció i per a persones amb capacitats diferents. Implementació del Pla de Transformació Digital de la fundació amb dispositius tecnològics adaptats i sistemes d'emmagatzematge i protecció de dades segurs. Desenvolupament d'una aplicació per a la gestió de documentació de menors amb mesures de protecció. Foment de la participació social mitjançant un portal de voluntariat i un pla de millora de presència a Internet. Increment de les competències digitals de beneficiaris, professionals i voluntaris per millorar la resposta a les demandes dels usuaris.

A més, s'ha desenvolupat un pla de difusió i informació sobre l'origen dels fons que han fet possible aquest innovador projecte.

Amb la finalització exitosa d'"Aldaba Digital", Fundació Aldaba es consolida com a referent en la transformació digital aplicada al sector social, reafirmant el seu compromís i marcant un fita en la inclusió social i l'avanç tecnològic.